Budeme potřebovat :
120 mletých mandlí
200g pohankové mouky
3 banány
1 šálek mandlového mléka
1 polévková lžíce vanilkového extraktu
2 polévkové lžíce prášku do pečiva (bez fosfátů)
hořká čokoláda (ideálně 90% kakaa +)
1 bio citrón
Postup :
Banány si rozmixujeme společně s mandlovým mlékem a vanilkovým extraktem. Ve větší míse smícháme mleté mandle s pohankovou moukou, kůrou z jednoho bio citronu a práškem do pečiva. K suché směsi nalijeme rozmixované banány a důkladně promícháme. Nakonec vmícháme do hladkého těsta na větší kousky nasekanou hořkou čokoládu. Těsto nalijeme do formy a dáme péct do trouby na 40 minut při teplotě 170 stupňů.
➡ Spousty zdravých dobrot nejen pro vaření můžete najít na bit.ly/zdravemlsani
➡ Sledujte ty nejoblíbenější recepty také na našem Facebooku
Dobrou chuť