NÍZKOTUČNÉ POTRAVINY JSOU VHODNÉ PRO HUBNUTÍ
Při konzumaci nízkotučných potravin se automaticky zvyšuje příjem sacharidů, protože tuky jsou nahrazeny ve většině případů škroby, cukry nebo dalšími aditivy jako jsou umělá dochucovadla a barviva. U nízkotučných výrobků jsou tedy zdravé přírodní tuky nahrazeny látkami, které pro nás nejsou vhodné.
VEJCE NEJSOU ZDRAVÁ
Informace, že vejce nejsou zdravá, protože obsahují velké množství cholesterolu, který zvyšuje riziko kardiovaskulárních onemocnění, je nesmysl. Studie jasně dokazují, že vejce nezvyšují hladinu LDL cholesterolu (toho špatného) v krvi, ale naopak spíše podporují zvýšení „dobrého“ HDL cholesterolu a nejsou spojeny se zvýšeným rizikem onemocnění srdce. Vejce nezpůsobují onemocnění srdce a patří mezi potraviny s vysokou výživovou hodnotou, obzvláště co se týká obsahu kvalitních bílkovin.
TUČNÉ POTRAVINY ZPŮSOBUJÍ TO, ŽE JSTE TLUSTÍ
Pokud budete jíst tučné potraviny, tak budete tlustí. Není to ale tak, jak to vypadá. Tuk má skutečně mnohem více kalorií než sacharidy nebo bílkoviny, ale neznamená to, že strava s vysokým obsahem tuku způsobuje obezitu. Mnohem více záleží na dalších okolnostech a tomu co budete konzumovat s tuky. Strava s vysokým obsahem tuku, bílkovin a nízkým obsahem sacharidů má za následek větší využití tuků.
KONZUMACE VELKÉHO MNOŽSTVÍ BÍLKOVIN JE RIZIKOVÁ PRO KOSTI A LEDVINY
Bílkoviny podporují zdravotní stav kostí a snižují tak riziko zlomenin. Kromě toho studie nepotvrzují ani domněnku, že by vysoký příjem bílkovin způsobil u zdravých lidí onemocnění ledvin. Ve skutečnosti patří mezi dva z hlavních rizikových faktorů pro selhání ledvin diabetes a vysoký krevní tlak, který konzumace vyššího obsahu bílkovin ve stravě zlepšuje.
NÍZKOSACHARIDOVÁ STRAVA JE NEBEZPEČNÁ
Mnoho kontrolovaných studií dokazují, že takovýto jídelníček pomáhá ke snížení tělesného tuku více než nízkokalorické a nízkotučné diety. Významně přispívá ke snížení krevního tlaku, snižuje hladinu cukru v krvi a zvyšuje HDL (dobrý) cholesterol. Jednoduše řečeno, snížený příjem sacharidů je tak zdravější, jednodušší a efektivnější způsob, jak zhubnout.