Budeme potřebovat :

2 hrnky špaldové mouky
2 lžíce přepuštěného másla
150ml studené vody
3 lžíce medu
Gorgonzola
3 jablka
hrst vlašských ořechů
čerstvý tymián
citronová šťáva

Postup :

V míse si smícháme mouku, máslo, vodu a 1 lžíci medu. Rukou vypracujeme vláčné těsto, ze kterého vytvoříme bochánek, který necháme v lednici cca 30 minut odpočinout. Mezitím si oloupeme jablka a nakrájíme je na menší kostičky. Jablka nasypeme do misky, přidáme 2 lžíce medu, citronovou šťávu a vše promícháme. Těsto vytáhneme z lednice, vyválíme ho na placku a placku položíme na pečící papír. Doprostřed těsta rozprostřeme jablka a okraje těsta necháme volné. Na jablka rozdrobíme gorgonzolu, posypeme vlašskými ořechy a poklademe tymiánem. Nakonec přehneme okraje těsta přes náplň. Takto připravenou galette přendáme i s pečícím papírem na plech. Pečeme v troubě asi 38 minut při teplotě 190 stupňů.

 Spousty zdravých dobrot nejen pro vaření můžete najít na bit.ly/zdravemlsani
➡ Sledujte ty nejoblíbenější recepty také na našem Facebooku

Dobrou chuť 

Screenshot 2016-04-13 at 11.45.05