Konzumujeme ho denně, ale neuvědomujeme si, že si jím vážně ničíme své zdravý. Cukr je pouze umělá chemikálie, která je zbavena jakýchkoliv živin, minerálů a vitamínů. Nejhorší na rafinovaném cukru je jeho škodlivost pro lidský organismus. V okamžiku, kdy ho sníme, dostane naše tělo šok. V žaludku začíná proces okyselení, aby se vyrovnalo PH. Bílý cukr také velmi zatěžuje naše trávení, znehodnocuje přechod zdravé stravy našim organismem a způsobuje celkové překyselování organismu. Po víceleté vysoké konzumaci nám může zničit slinivku, způsobovat podráždění, nervozitu, deprese, agresivitu, nesoustředěnost, hyperaktivitu u dětí, sklony k násilnostem a nekontrolované emocionální projevy.
JAKÝ DOPAD MÁ KONZUMACE CUKRU NA NAŠE ZDRAVÍ
Vykrmuje rakovinné buňky.
Snižuje hladinu dobrého cholesterolu a zvyšuje hodnoty špatného cholesterolu.
Poškozuje játra.
Způsobuje problémy se zrakem.
Žaludeční vředy a ledvinové kameny.
Přispívá ke vzniku Alzheimerovy choroby.
Způsobuje stárnutí pokožky a úbytek kolagenu.
Vznik nebo zhoršení akné.
Obezita.
Cukrovka.
Dentální problémy.
ČÍM MŮŽEME CUKR NAHRADIT
Med
Obsahuje minerální látky a enzymy, které cukr nemá. Výhodou medu je obsah enzymu amylázy, která pomáhá v trávení škrobů. Díky němu se například chléb namazaný medem stráví rychleji, než sníte-li ho samotný. Dávejte si však pozor na kupovaný med v obchodech. Před koupí si dostatečně prostudujte etiketu. Nejlepší variantou medu je samozřejmě ten čerstvý domácí přímo od včelaře.