Budeme potřebovat :

Základ :

500g velmi kvalitního hovězího masa
1 malou cibuli, nasekanou najemno
1/2 čajové lžičky hořčičného prášku
3 polévkové lžíce nasekané petržele
1 čajová lžička mleté sladké papriky
1 čajová lžička soli
1/2 čajové lžičky pepře

Obloha :

baby špenát nebo listy římského salátu
cibule nakrájená na kolečka

Postup :

V misce si smícháme maso s cibulí, hořčičným práškem, solí, pepřem, paprikou a petrželí a promícháváme až dokud nám nevznikne hladká směs. Poté si maso rozděláme na požadovaný počet dílů (např. dle velikosti housky) a vytvarujeme silnější placky. Placky přendáme na talíř/tácek, přikryjeme potravinovou fólií a necháme je v lednici ztuhnout. Před tím, než budeme dávat připravené burgery na gril či pánev, potřeme je lehce olivovým olejem. Opékáme z každé strany zhruba 4 minuty. Maso necháme před podáváním chvilku (cca 3 minuty) odpočinout a pak už jen servírujeme.

 Spousty zdravých dobrot nejen pro vaření můžete najít na bit.ly/zdravemlsani
➡ Sledujte ty nejoblíbenější recepty také na našem Facebooku

Dobrou chuť