Ovoce patří mezi hlavní složky zdravé a racionální výživy. Ovoce je bohaté na sacharidy, vlákninu, draslík a mnoho vitaminů. Mnoho lidí si přirozeně myslí, že když je ovoce zdravé, je potřeba jíst ho po kilech. Opak je ale pravdou. Pokud chcete snížit váhu, je nutné jíst ovoce v přiměřeném množství a vědět, jaké si vybrat. Ne každé ovoce je v hubnutí úplně ideální. Problém je v tom, že mnoho druhů ovoce podporuje trávení a po pár minutách vyvolává ještě větší pocit hladu. Pozor si dávejte i na sušené ovoce.

KDY JÍST OVOCE?

Ovoce by jste měli jíst především v dopoledních hodinách, kdy metabolismus pracuje na plné obrátky a energii z přijatých ovocných cukrů dokážete využít a spálit. V odpoledních a nejrizikovějších večerních hodinách by tělo mohlo ovocný cukru ukládat jako tuky.

KTERÉ OVOCE SI VYBRAT?

Ananas: Patří mezi největší spalovače tuků. Obsahuje vzácné enzymy, které prokazatelně zabraňují ukládání tuku ve vašem těle. Kromě toho je zdrojem 16-ti minerálů, stopových prvků a vitamínů A, B, C a E.

Jablko: Jablka jsou cenným zdrojem vlákniny, která brání tělu příliš rychle absorbovat cukry a ukládat si je tak v těle. Také zrychlují metabolismus.

Meloun: Obsahuje draslík, mangan a vitamin C. Zajišťuje rychlé a účinné spalování přebytečných tukových zásob.

Jahody: Obsahují málo kalorií. Čistí střeva, zrychlují metabolismus a pomáhají vyplavovat z těla tuky a toxiny.

Třešně: Podporují trávení a vylučují odpadní látky z těla. Obsahují jód, který je důležitý pro činnost štítné žlázy.

Nektarinky: Jsou málo kalorické, obsahují vápník a draslík.

Kiwi: Vitamínem nadupané ovoce. Podporuje spalování tuků.

Grapefruit: Ideální na hubnutí. Pozitivně působí na trávení, reguluje činnost střev a čistí organismus.

Švestky: Obsahují fosfor, vápník, mnoho vlákniny a železa. Velmi dobře působí na kosti.