Budeme potřebovat :
100g hořké čokolády (min. 90% obsah kakaa)
50g másla
100g mletých mandlí
3 vejce (oddělit bílky a žloutky)
med a skořice podle chuti
Postup :
Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout. Žloutek vyšleháme s medem a z bílků ušleháme sníh. Do vychlazené čokolády přidáme mandle, rozkvedlané žloutky a po částech sníh z bílků. Vše spolu promícháme a vylijeme na formu, kterou si vyložíme pečícím papírem. Navrch poklademe na plátky nakrájené hrušky a pečeme 40 minut na 170 stupňů.
➡ Spousty zdravých dobrot nejen pro vaření můžete najít na bit.ly/zdravemlsani
➡ Sledujte ty nejoblíbenější recepty také na našem Facebooku
Dobrou chuť